DSC_6681

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarbij er met gycolzuur (uit suikerriet) of salicylzuur (uit wilgenbast) een peeling uitgevoerd wordt. De 'lijm 'tussen de dode huidcellen wordt verweekt, waardoor zij los komen en verwijdert worden.

Fruitzuurpeelings worden vaak ingezet als all-round anti-aging behandeling. Fruitzuur stimuleert de aanmaak van collageen en de productie van nieuwe huidcellen. Daarnaast heeft fruitzuur hydraterende eigenschappen.

Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid gladder en minder dof. Hierdoor is deze behandeling een aanrader bij een verhoornde, stevige huid. De huid wordt soepeler en stralender.

De behandeling werkt sterk verhelderend op bepaalde soorten hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie als gevolg van zonneschade en melasma worden lichter en minder scherp afgetekend.

Voor het behandelen van (actieve) puistjes en mee-eters gebruiken we salicylzuur. Salicylzuur lost talgverstoppingen in de poriën op en helpt bij een rustiger huidbeeld met minder puistjes. Daarnaast werkt salicylzuur bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes.

Prijs fruitzuurbehandeling € 85

Behandeling in kuurverband: De fruitzuurbehandeling kan eenmalig toegepast worden om de huid een boost te geven. Wanneer u de huid intensief wilt behandelen, raden we een kuur van meerdere behandelingen aan. De werking van de peelings is opeenstapelend waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt. Een kuur bestaat uit 4 of 6 behandelingen met een interval van 2 weken. Wil je graag een kuur? Dan ontvang je 10 % korting!

Prijs kuur 4 behandelingen € 306   Prijs kuur 6 behandelingen € 459  (dit is incl.10 % korting)

Een fruitzuurpeeling is af te raden bij:

  • actieve rosacea
  • virale infecties (ook bij een koortslip)
  • zwangerschap
  • zomermaanden i.v.m. extra gevoeligheid voor UV
  • open wondjes, schrale of dunne huid
  • eczeem
  • zeer recent (< 1 week) geharst of geëpileerd op het te behandelen gebied

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

*  Breng dagelijks een hoge zonnefactor aan. De huid wordt extra gevoelig voor UV straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermd wordt.

* Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.

* U dient minimaal 7 dagen te wachten voordat u een scrub/peeling gebruikt op het behandelde gebied.

* De huid kan (erg) droog aanvoelen na de behandeling. Dit gevoel kan enige dagen aanhouden. Wij raden aan om in dit geval een volle crème of huidolie te gebruiken.

* Om het resultaat van de behandeling te behouden ondergaat u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling.